1 1 1 1 1
DiasporaDiaspora е космически шутър, базиран на серияла "Бойна звезда Галактика" (Battlestar Galactica). Ще имате възможност да участвате в мисии, да летите на Раптори, Блекбърди и други кораби от флотилията на серияла.

Разбира се, няма да управлявате самата Галактика, където само кацате и излитате, но имате възможност да ръководите мисии ... и всички да ви слушат ;)

Усещането от играта е наистина близко до това във сериала, не само заради не-нютовия физически модел на играта, който позволява доста красиви маневри, но и заради звуците и визията като цяло.

Играта, както подобните на нея от същият вид (Wing Commander Saga,Vega Strike и т.н.) е базирана на FreeSpace2 енджина. Има прилики, но има и разлики с другите игри.
Това което трябва да ви е ясно, е че като в другите подобни игри, се използват много клавиши и комбинации, за да използвате кораба си на макс. Не пренебрегвайте въвеждащите мисии, дори и да сте играли игри от този тип.

Да не забравим да споменем, макар да не е толкова важно, че играта има и мултиплеър режим.

Играта изисква приличен компютър с двуядрен процесор и прилична видео карта (ATI или Nvidia) С вградените Intel-ски карти, няма да сработи. Трябват ви и най-малко 2Gb RAM (по-добре 4) и 3-4Gb на харддиска.
След като изтеглите и инсталирате играта, изтеглете и инсталирайте и пача за нея, който я ъпдейтва до версия 1.1, а след това и този, който ъпдейтва до 1.1.1

Сваляне на Diaspora за уиндос (~1,3Gb):
DOWNLOAD Diaspora
Сваляне на пач 1.1 за версията за уиндос (~300Mb):
DOWNLOAD Diaspora patch 1.1
Сваляне на пач 1.1.1 за версията за уиндос (~8Mb):
DOWNLOAD Diaspora patch 1.1.1
Официален сайт:
diaspora.hard-light.net

Релийз трейлър на играта:

Видео от играта:

Още едно видео от играта:

Ако харесвате космически игри, вижте категорията "космически симулатори"
   
© 2008-2017 freeigri